Denken is een van de belangrijkste wapens om problemen te overwinnen

(Uit: Nelson Mandela, Citaten, pag.35

 

OVER MEDIATION

      Bijna dagelijks doen zich situaties voor in de ontmoeting tussen mensen waarin onenigheid, een geschil of een conflict op de loer ligt. Binnen gezinnen, families, of tussen echtelieden, buren, op het werk tussen collega’s, of tussen medewerkers en hun leidinggevenden kunnen zich dergelijke situaties voordoen.

 

      Niet direct voor de hand stellen de deelnemers zich de vraag hoe het beste die onenigheid, geschil, of het conflict aan te pakken. 

      Een woordenstrijd groeit uit tot een verslechterde relatie. Of er wordt een juridische, of gerechtelijke uitweg gezocht, of arbitrage wordt ingeschakeld. 

 

Voorkom dat wrijving als middel tot groei of ontplooiing een geschil wordt en personen of de organisatie op de korte of lange termijn schade toebrengt.

 

      Mediation biedt een luisterend oor voor wat deelnemers bezighoudt en wanneer deelnemers de wil hebben om er samen uit te komen en niet om te scoren. De mediator heeft oog voor onevenwichtigheid tussen de deelnemers en brengt rust in het kluwen van argumenten die het conflict veroorzaakt hebben. En wanneer deelnemers contraproductief zijn spreekt de mediator als onafhankelijke derde de deelnemers hierop aan.

 

Wilt u weten of mediation misschien het antwoord is vul in dan de 'Checklijst Mediationin

 

Er zullen hindernissen te over zijn en

het zou wel eens moeilijk zijn om tot een resultaat te komen

 

Carol Bolt

 

Contact

 

Meer weten?

Binnen 1 werkdag ontvangt u onze reactie op het contactformulier!

 

NB: Ook voor het contact met de samenwerking partners Coadin en Just So Right 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.