WERKWIJZE

 

      Een eerste start is met mij contact op te nemen, hetzij telefonisch, hetzij d.m.v. het invullen en verzenden van het contactformulier . Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact op. 

 

      In dit contact zullen wij de eerste twee stappen (zie schema) van de mediation bespreken. Wat speelt er tussen u en 'de ander', beantwoorden de vraag of mediation voor u beide een aanvaardbare manier is voor het begeleiden van het geschil en of u beide bereid zijn te komen tot een eerste gezamenlijke gesprek. Vanwege onze laagdrempelige aanpak, geen wachtlijst, is een afspraak zo gemaakt.

 

      Ter voorbereiding op het eerste gezamenlijke gesprek ontvangen deelnemers het Mediation Reglement voor de MfN Registermediator, een toelichting op het mediation reglement, de Gedragsregels voor de MfN register mediator en de mediation-overeenkomst. 

  

      Deelnemers en mediator spreken in het eerste gezamenlijke gesprek af wat de volgende stappen zijn (zie schema), waarin het geschil verder wordt besproken, waar mogelijkheden voor een gemeenschappelijk gedragen oplossing liggen en hoe die te realiseren.